Lancering af platform for autonome skibe

Lancering af netværksgruppe for autonome skibe

Fremtiden for skibsfart byder uden tvivl på øget grad af autonomi, hvad enten det er beslutningsstøtte eller ubemandede skibe. Der er dog et stykke vej til et fuldt autonomt skib, hvor mange teknologier stadig mangler at blive udviklet og lovgivningen endnu ikke er på plads. Fyns Maritime Klynge understøtter udviklingen mod en autonom skibsfart og etablerer derfor en ny netværksgruppe, ”Platform for autonome skibe”, som vi lancerer den 28. september.

For at starte ”Platform for autonome skibe” ordentligt, skal vi naturligvis have demonstreret et autonomt skib. Det står amerikanske Sea Machines Robotics og Tuco for. Sea Machines vil fremvise deres nyeste system SMR300 på Tuco’s Pro-Zero-serie i Faaborg Havn. Og du er inviteret til at deltage i arrangementet og overvære det hele fra første parket!

Formål med mødet
“Platform for autonome skibe” er for alle med interesse i autonom skibsfart. Her vil vi i fællesskab igangsætte nye projekter og vende relevante emner inden for autonomi. Som deltager i netværksgruppen vil du derfor:

  • Møde partnere
  • Udvikle projekter i fællesskab med andre
  • Være med til at opbygge og få ny viden

Netværksgruppen skal være drevet af samarbejde og med det formål at skabe projekter og viden, der muliggør autonom skibsfart til fordel for virksomhedernes egen forretning. Netværksgruppen vil invitere eksterne indlægsholdere og deltagere med til de fremtidige møder, såfremt det giver mening. Det er netværksgruppens formål at være deltagerdrevet dvs., at deltagere i netværksgruppen bestemmer indhold og diskussionsemner fra møde til møde.

Netværksgruppen faciliteres af Fyns Maritime Klynge, der vil stå for at tage referater, indkalde til møder etc.

Program

10.00 – 10.15 Velkomst v. Mads Rasmussen, Fyns Maritime Klynge

10.15 – 10.45 Et indblik i danske (færge)projekter v. Mogens Blanke, DTU
Mogens Blanke fra DTU vil five et indblik i konkrete projekter inden for autonom skibsfart. Mogens vil bl.a. fortælle om fordele og ulemper ved autonomi og hvilke udfordringer, der er med autonomi på den korte og lange bane. Han vil eksempelvis give sine bud på hvilke udfordringer, der må løses for at komme godt i gang med autonomi.

10.45 – 11.15 Autonomi fra en bådebyggers perspektiv v. Jonas Pedersen, Tuco
Tuco er et mindre bådeværft, der bygger kompositbåde til professionelt brug inden for offshore, militær og akvakultur. Tuco har også kastet sig over autonomi og er med i flere projekter omkring autonomi. Jonas Pedersen fra Tuco fortæller til mødet, hvordan Tuco arbejder med autonomi, og hvordan autonomi skaber værdi for Tuco.

11.15 – 12.00 Frokost

12.00 – 12.30 Autonomi fra en systemudviklers perspektiv v. Peter Holm, Sea Machines Robotics
Amerikanske Sea Machines Robotics leverer autonome teknologier til den maritime branche og er blevet halet ind på den danske maritime scene via delte samarbejdsprojekter med Tuco og senest Maersk. Peter Holm vil fortælle om deres kompetencer inden for autonomi. Derudover vil han fortælle mere om, hvordan de anskuer fremtiden for autonom skibsfart.

12.30 – 13.30 Live demonstration – testsejlads i Faaborg Havn

13.30 Networking og tak for i dag
Dagens sluttes af med matchmaking og networking, hvor det vil være muligt at møde potentielle nye partnere og diskutere projektmuligheder.

Praktisk information
Dato: Fredag den 28. september 2018
Tidspunkt: 10-14
Sted: Restaurant Kompasset, Værftsvej 15, 5600 Faaborg
Tilmelding: Du kan tilmelde dig arrangementet HER.
Mere information:
For mere information om arrangementet kontakt venligst forretningsudvikler Mads Rasmussen fra Fyns Maritime Klynge på 2942 8385 eller [email protected].