Kvinden med ben i næsen

Klyngen opruster med ny forretningsudvikler

Den 37-årige Majbrit Hoppe er pr. 1. marts blevet ansat som forretningsudvikler i Fyns Maritime Klynge.

Majbrit er uddannet Dual Officer ved SIMAC – en uddannelse, som hun har kombineret med en overbygning som Engineering Business Administrator fra VIA. Den viden og erfaring, som hun har tilegnet sig siden sin studietid på landets største maritime uddannelsesinstitution, giver hun bl.a. med glæde videre i rollen som censor ved SIMAC.

Maritim baggrund
Kvinden med ben i næsen er en kompetent og erfaren profil, som har været ansat ved virksomheder som Maersk Line, Danfoss Semco, ABB og senest ved Svendborg Kraftvarme. Usikker grund under fødderne får hende ikke til at ryste på hånden, da hun har sejlet en del år og føler sig hjemme til søs. I løbet af sin 20 år lange karriere har hun til lands og til vands arbejdet med:

  • Brandslukningssystemer til skibe
  • Programmering af sikkerheds- og produktionsanlæg til olieproduktion i Nordsøen og SRO-anlæg til skibe
  • Drift og vedligeholdelse af dampturbiner, våd røgrens og spildevandsrens

Fokus på Green Shipping og klyngeaktiviteter
I Fyns Maritime Klynge kommer Majbrit til at beskæftige sig med Green Shipping, som er en af klyngens strategiske fokusområder. Det indebærer bl.a. udvikling af bæredygtige løsninger til skibsdrift herunder rensning af ballastvand, reduktion af emissioner fra røggas og zero-emission el/brintfærger i samarbejde med klyngens medlemmer og virksomheder. Derudover vil klyngens medlemsvirksomheder støde på Majbrit i hendes kommende arbejde med netværksaktiviteter og klyngemøder.

Fynbo med et blåt hjerte
Som person er den nye forretningsudvikler svær at slå ud af kurs, og enhver udfordring byder på nye muligheder.

– Når jeg støder på en udfordring, betragter jeg mig selv som en redningsbåd eller en korkprop på det åbne hav, der kort dykker under havets overflade, men hurtigt popper op igen, klar til at sejle videre, siger forretningsudvikler Majbrit Hoppe.

Som inkarneret fynbo banker vores nye forretningsudviklers hjerte for øen og den blå branche. En god kombination, som vil hjælpe klyngens sekretariatet med at sikre yderligere fremdrift og udvikling af klyngen i samarbejde med de mange medlemsvirksomheder.

Kontakt
Hvis du er interesseret i at høre mere om Green Shipping og de konkrete projekter, som Majbrit kommer til at beskæftige sig med, er du velkommen til at kontakte hende på 2487 6330 eller [email protected].