FN’s verdensmål – kom godt i gang!

FN's verdensmål

Fyns Maritime Klynge og MiljøForum Fyn inviterer fynske virksomheder til en workshop med fokus på FN’s verdensmål. Her får du muligheden for at arbejde helt konkret med at implementere verdensmålene i egen virksomhed. 

Skab vækst gennem FN’s verdensmål
9 ud af 10 kendte til FN’s verdensmål, men kun 4 ud af 10 var kommet i gang med at arbejde med dem, viste en undersøgelse blandt medlemmer af VL i 2018. Samtidig anslås det, at arbejdet for at nå FN’s verdensmål i 2030 genererer et globalt markedspotentiale på minimum 12 bilioner dollars – det er næsten 80.000.000.000.000 kr. Hvorfor ikke få en andel af det kæmpe marked?  

Alle taler om det, men hvordan får din virksomhed taget hul på arbejdetDu bliver introduceret til de overordnede rammer, og under workshoppen har du mulighed for at arbejde med netop din virksomheds muligheder på området.  

Vi hjælper dig igennem processen i løbet af workshoppen. Her præsenterer vi konkrete værktøjer, der guider dig igennem en proces, så du får kortlagt, hvordan du konkret kan gå i gang med at arbejde med FN’s verdensmål.  

Deltag i workshoppen og få:

  • Forståelse for FN’s verdensmål set fra et virksomhedsperspektiv 
  • Introduktion til de 17 mål og sammenhængen mellem dem 
  • Mulighed for at arbejde helt konkret med verdensmålene med udgangspunkt i din virksomhed 
  • En prioritet liste over, hvor du kan starte – ingen skal jo arbejde med alle mål på en gang 
  • En kort intro til Cirkulær Økonomi, som værktøj i Mål 12og viden om økonomisk støtte til Cirkulær Økonomi 
  • Netværk med andre fynske virksomheder, der arbejder med bæredygtig forretningsudvikling og verdensmål  

HUSK – Du velkommen til at tage flere af dine kolleger fra forskellige afdelinger i din virksomhed med dig. Så kan I sammen arbejde på tværs af organisationen, da det er optimalt for at komme godt i gang med jeres virksomheds muligheder.

Program

11.30 Sandwich og networking
Nyd en sandwich, og benyt lejligheden til at tale med hinanden og skab nye kontakter.

12.00 Velkomst  v. Majbritt Hoppe, Fyns Maritime Klynge og Annemette Undén, MiljøForum Fyn

12.15 Workshop: Kom godt i gang med FN’s verdensmål
Workshoppen bliver faciliteret af Kirsten Mariager, markedsansvarlig for bæredygtighed hos Danish Management (DM). DM er en rådgivende ingeniør- og konsulentvirksomhed, der arbejder med bæredygtighed som kernekompetence. Kirsten Mariager er ekspert i rådgivning og implementering af FN’s verdensmål og har arbejdet med verdensmålene siden de blev vedtaget i 2015. Hun har stor erfaring med at hjælpe danske og udenlandske virksomheder med at bruge verdensmålene i deres forretningsudvikling.

Vi starter med en kort introduktion til verdensmålene, og herefter fortsætter workshoppen med fokus på, hvordan din virksomhed kan arbejde med verdensmålene.

Pause – kaffe og lidt sødt

16.00 Verdensmål 12 og Cirkulær Økonomi
Hør om muligheden for økonomisk støtte til et konkret Cirkulær Økonomi projekt i din virksomhed.

Gennem det nationale projekt ”Øget Vækst gennem Cirkulære Forretningsmodeller i SMV’er” (CØ SMV) kan virksomheder få støtte til konkrete projekter om Cirkulær Økonomi og Cirkulære Forretningsmodeller.

Kort introduktion til Cirkulær Økonomi som vækst-driver v/Annemette Undén, MiljøForum Fyn.

Introduktion til projektet ”Øget Vækst gennem Cirkulære Forretningsmodeller i SMV’er” (CØ SMV) v/ Henrik Nørgaard, Lifestyle & Design Cluster.

16.30 Networking og en øl/vand
Vi siger tak for i dag og runder af med en forfriskning og mulighed for at netværke og få nye kontakter.


Praktisk information
Dato
: 10. april 2019
Tidspunkt: Kl. 11.30 – 16.30
Sted: Kvægtrovet, Frederiksgade 8, 5700 Svendborg
Tilmelding: Tilmeld dig HER.