EU’s internationale søfartskonference kommer til Fyn

Svendborg - European Maritime Day

European Maritime Day med 1.000 deltagere kommer til Fyn i 2024.

EU’s ministerråd havde Svendborg på dagsorden på deres møde for nylig. Ministerrådet vedtog, at Svendborg bliver vært for konferencen i 2024.

Det er første gang, konferencen afholdes i Danmark. Svendborg bliver omdrejningspunktet for de omkring 1000 deltagere, der forventes at deltage i konferencen og de mange workshops, som er en del af hele arrangementet.

Konferencens formål er at sætte fokus på vigtigheden af maritim økonomisk aktivitet. Og samtidig giver konferencen deltagerne mulighed for at profilere aktiviteter og tiltag samt diskutere fælles muligheder og udfordringer inden for sektoren.

Borgmester Lars Erik Hornemann, Svendborg Kommune, er meget tilfreds med at Svendborg bliver hjemsted for den internationale konference.

– Netop med vores maritime historie og vores nuværende satsning på hele det maritime felt, er det et cadeau, at vi er blevet valgt. Vi har haft et godt og tæt samarbejde med en lang række samarbejdspartner, der alle har vist stor interesse for at yde en indsats på hver deres felt. Det vil jer gerne anerkende og takke for, siger borgmesteren, og nævner Fyns Maritime Klynge, Center for Maritim Teknologi på SDU, SIMAC, Maskinmestrenes Forening og Inspiring Denmark som nogle af samarbejdspartnerne.

Forretningschef i Fyns Maritime Klynge, Lars Ahrendtsen, ser værtskabet for European Maritime Day, som en gylden mulighed for de maritime virksomheder og uddannelses-institutioner.

– Med knap 7000 arbejdspladser og 250 virksomheder i den maritime branche på Fyn er det oplagt at placere European Maritime Day her. Værtskabet sætter streg under Svendborgs position som internationalt maritimt centrum og styrker muligheden for at sætte dagsordenen for den maritime udvikling. Konferencen vil også være et stort udstillingsvindue for virksomhederne og de maritime uddannelser og ikke mindst ser jeg det, som en potentiel mulighed for at tiltrække nye virksomheder, siger han.

Formanden for Svendborg Erhvervsråd Per Nykjær Jensen er glad og stolt over Svendborgs kandidatur. Han kalder European Maritime Day for en af de allerstørste event indenfor den maritime verden.

– Det er en god dag. Indenfor den maritime verden er European Maritime Day anerkendt som en af de væsentligste konferencer. Jeg føler mig overbevist om, at deltagerne kan forvente nogle spændende og interessante dage på Sydfyn i 2024, siger Per Nykjær Jensen.

I år finder konferencen sted i den engelske by Poole, mens Burgas i Bulgarien skal været vært i 2018. På listen over tidligere værtsbyer kan man bl.a. finde Bruxelles, Rom, Athen og Turku i Finland.

Yderligere oplysninger:
Borgmester Lars Erik Hornemann, Svendborg, 30 17 51 00
Formand for Svendborg Erhvervsråd Per Nykjær Jensen, 40 16 12 62
Forretningschef Lars Ahrendtsen, Fyns Maritime Klynge, 23 68 69 11
Else Aldahl, Inspiring Danmark, 21 15 09 87